Recommended Links

SKUAD KHAS PONTENG PUASA!!!


KUANTAN - Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) menubuhkan skuad khas bagi mengesan umat Islam di negeri itu yang didapati makan dan minum secara terbuka pada bulan Ramadan.
Pengerusi Jawatankuasa Dakwah Islamiah dan Tugas-tugas Khas Pahang, Syed Ibrahim Syed Ahmad berkata skuad itu akan menjalankan rondaan di lokasi-lokasi tertentu termasuk premis makanan bagi membanteras aktiviti tidak bermoral pada bulan mulia itu.
"Mereka yang didapati bersalah kerana gagal menjalankan ibadah puasa akan dikenakan tindakan tegas seperti termaktub di bawah undang-undang syariah JAIP," katanya kepada pemberita selepas majlis angkat sumpah anggota Dewan Undangan Negeri Pahang di sini hari ini.
Katanya tindakan yang sama juga akan diambil terhadap mana-mana premis makanan yang didapati menjual makanan serta minuman kepada umat Islam kerana bersuhabat.

Ps: Bagus cadangan yang dibuat ni. Cuma SH nak jugak pesan. Jangan setakat tangkap orang yang ponteng puasa tu saja.

Tapi tangkap sekali orang yang jual tu. Saman dia mahal - mahal supaya ianya jadi pengajaran. Baru la adil.

Orang takkan ponteng puasa kalau tak de orang jual. Jadi, orang yang jual tu dulu la yang patut kena tangkap dikenakan tindakan.

Sama jugak dengan kes rasuah. Kenapa hanya orang yang terima je dikenakan tindakan sedangkan orang yang bagi tu semuanya terlepas?

Dan kebanyakkan ! orang ya ng bagi rasuah ni terdiri dari kalangan 'Peniaga' yang Pro DAPigs. Diorang yang suka bagi rasuah ni. Jadi, patut diorang tu dikenakan tindakan yang lebih tegas!!!

Comments