Recommended Links

MAHFUZ TAK CERDIK DER MASUK PAS!!!


SGB - Rasa hendak ketawa joke ada, hendak menangis joke ada dengan kedangkalan pemikiran segelintir penyokong Pakatan Pembangkang yang masih tidak mahu mengakui bahawa masyarakat FELDA secara terang dan jelas menolak parti tersebut.

Entah apa lah yang menyebabkan golongan pencacai Pakatan Pembangkang ini berasa iri hati dengan kemewahan yang diperolehi oleh masyarakat Felda selama ini.

Adakah kerana sebelum ini ANAK yang merupakan salah satu kumpulan anjing sabung Pakatan Pembangkang tidak dibenarkan menyebarkan dakyah mereka di dalam kawasan FELDA menjadi penyebab utamanya?

Memang diakui masalah air seringkali melanda kawasan FELDA terutamanya pada musim perayaan. Kenyataan itu memang tidak dapat disangkal.

Namun itu bukan bermakna, masyarakat FELDA harus menolak Barisan Nasional dan memberikan sokongan mereka kepada Pakatan Pembangkang.

Masyarakat FELDA bukanlah sebuah masyarakat yang bodoh dan tidak berpendirian. Bermula dengan tiada apa-apa harta yang dibawa ketika mula-mula menjejakkan kaki ke tanah rancangan FELDA, sehinggalah kini mereka mampu hidup dengan berpuluh kali ganda lebih baik daripada dahulu.

Jika dahulu ada di antara mereka yang berpindah masuk ke tanah rancangan FELDA dengan hanya menaiki teksi bersama sehelai tikar mengkuang dan dua buah bantal, kini mereka sudah boleh ! tersenyu m dengan kenderaan yang mampu mereka miliki hasil usaha mereka mengerjakan tanah rancangan.

Masalah air yang melanda bukanlah penanda aras kerajaan Barisan Nasional mengabaikan masyarakat FELDA. Ia juga tidak boleh dijadikan alasan untuk masyarakat beralih sokongan kepada Pakatan Pembangkang yang ternyata banyak menunjukkan kepincangan dalam pentadbiran mereka.

Masyarakat FELDA selama ini mewah dengan pembangunan yang dilakukan oleh kerajaan Barisan Nasional. Bukan hanya peneroka FELDA sahaja yang mendapat manfaat, malahan generasi kedua dan seterusnya juga turut sama mendapat tempiasnya.

Kerajaan Barisan Nasional telah menyediakan pelbagai program untuk generasi kedua dan seterusnya untuk mereka menaikkan taraf hidup mereka.

Program rumah mampu milik untuk generasi kedua member peluang kepada anak-anak peneroka FELDA untuk memiliki rumah sendiri mengikut kemampuan mereka.

Program kemahiran yang diberikan kepada anak-anak peneroka telah membuka peluang mereka untuk bersaing dengan golongan yang bukan daripada FELDA di dalam bidang yang diceburi.

Selain itu anak-anak peneroka FELDA juga tidak terus dibiarkan ketinggalan dalam menuntut ilmu dengan pelbagai kemudahan disediakan oleh kerajaan. - seterusnya...

Ps: Yang kesiannya, Si Mahfuz Bean tu jugak la. Dia masuk Parti Angguk Saja tu bukannya semakin pandai. Tapi semakin Bongok ada la!!!

Comments