Recommended Links

SI BIAWAK NI MEMANG KUAT KENCING!!!


Apa lagi yang perlu kita katakan mengenai perkara ni. Ianya dah terang dan nyata bahawa parti Ultra Chauvinist tu memang tak boleh pakai.

Yang boleh pakai puak - puak DAPigs ni hanya Si Ketua Penipu tu sahaja sebab dia memang tak kira siapa. Semuanya dia balun belaka.

Jadi, kalau kita tak nak jadi mangsa dibalun dek puak - puak DAPigs ni, baik la kita dengar cakap Tunku Aziz ni. Jangan kita jadi macam Si Ariff Sabri dan Aspan Alias tu sudah la. Hidup - hidup kena kencing, lepas tu dia nak kencing orang lain pulak!!!
SHAH ALAM: Lebih empat tahun lalu, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim mengumumkan memilih DAP berbanding parti politik lain atas alasan mudah, iaitu DAP mengatasi yang lain dalam mengamalkan demokrasi, keadilan dan persamaan.
Malah, beliau juga mengakui tertarik dengan konsep perjuangan DAP 20 tahun lalu sebelum secara rasmi menyertai Pakatan Rakyat pada Ogos 2008.
Bagaimanapun, Mei lalu, beliau mengumumkan keluar daripada parti yang didominasi kaum Cina itu, selepas tiada pilihan kecuali berundur secara terhormat berikutan tiada persefahaman dengan kepemimpinan parti.
Tunku Abdul Aziz adalah satu-satunya anak Melayu menduduki jawatan tertinggi dalam DAP iaitu, Naib Presiden parti itu dan dilantik senator sejak 2009.
Bagaimanapun, khidmat senatornya tidak disambung oleh DAP dipercayai akibat bantahan terbukanya terhadap perhimpunan BERSIH 3.0.
Bag aimanapun, beliau mendedahkan isu bantahan terhadap BERSIH 3.0 itu sebenarnya sengaja dimanipulasi Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng.
"Guan Eng memang pandai pusing memusing. Saya kata dengan beliau, saya tidak dapat menerima jika sesuatu perkara itu melanggar undang-undang. Tapi beliau kata lain pada umum, tukar cerita kata Tunku Aziz sebenarnya menentang BERSIH.
"Perkara sebenar beliau senyapkan. Orang ingat saya anti hak asasi manusia. Itu tidak benar. Guan Eng telah putar belit cerita demi kepentingan beliau," katanya lapor Mingguan Malaysia.
Justeru, beliau melabelkan Guan Eng sebagai seorang pemimpin yang bongkak dan sombang kerana ia terbukti melalui pemerintahan beliau di Pulau Pinang.
Menurutnya, Guan Eng amat sukakan pujian tetapi tidak boleh menerima sebarang kritikan dan akan menyalahkan Ketua Menteri terdahulu, Tan Sri Koh Tsu Koon jika berdepan dengan sebarang tuduhan.
"Guan Eng adalah seorang manusia yang bukan sahaja bongkak dan sombong malah merupakan seorang yang suka mengambil pujian atas hasil usaha orang lain tanpa sedikit pun rasa bersalah.
"Beliau juga jenis yang tidak boleh menerima kritikan dan suka menyalahkan orang lain. Sehingga hari ini, sekiranya ada perkara yang tidak disennagi oleh masyrakat Pulau Pinang, dengan segera beliau akan menyalahkan Ketua Menteri terdahulu," katanya lagi.

Comments