Recommended Links

DISEBALIK BAJET 2013 YANG MEMBUATKAN ANUWAR MEROYAN!!!


Sudah dua hari berlalu sejak pembentangan Bajet 2013 dilaksanakan oleh Datuk Seri Mohd Najib garbage bin Tun Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia.

Pelbagai pihak sudah joke menyuarakan pandangan dan kritikan masing - masing. Tetapi, tidak lah dinafikan bahawa setiap pandangan tu ada pro dan kontranya yang tersendiri.

Secara tidak lansung, pandangan dan kritikan tersebut membuktikan bahawa Malaysia masih lagi mengamalkan dasar demokrasi terbuka dan bebas.

Setiap orang mempunyai hak untuk bersuara. Tidak seperti yang selalu diwar - warkan oleh puak - puak Pakatan Pembangkang tu. Diorang kata Malaysia ni tak bebas bersuara.

Ianya sudah menjadi norma bagi puak - puak Pakatan Pembangkang tu sebenarnya. Hakikatnya, mereka hanya sekadar tahu nak membangkang je kerjanya.

Tapi apa boleh buat ye tak. Dah nama joke diorang ni puak - puak Pakatan Pembangkang. Jadi, apa lagi yang diorang perlu buat selain dari membangkang je.

Kalau diberi peluang kepada mereka untuk melaksanakan tanggungjawab kepada rakyat, kucing dah bertanduk joke belum tentu diorang mampu nak buat.

Namun, disebalik pembentangan bajet yang dilakukan oleh YAB Perdana Menteri pada twenty-eight Sep yang lalu, ada satu HAKIKAT yang membuatkan Si Ketua Penipu tu meroyan.

Hakikatnya, PM berjanji untuk membentangkan Bajet 20! 13 pada twenty-eight Sep dan ianya telah joke ditunaikan. Berbeza pulak dengan Si Ketua Penipu tu.

Dia janji nak Rampas Putrajaya pada 16 September. Tapi sampai sekarang, satu hapah joke dia tak mampu nak buat!!! Setakat bercakap je baik tak payah!!! Mengabihkan masa je. Lepas tu menipu. Itu je la kerja yang dia tak buat pun!!!
BUTTERWORTH - Pelbagai insentif untuk golongan belia yang diumumkan dalam Belanjawan 2013 jelas membuktikan kerajaan Barisan Nasional (BN) sentiasa prihatin dan mendengar suara dan isi hati golongan muda, kata Naib Presiden Umno, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.


Beliau berkata sebanyak RM51.7 bilion yang diperuntukan dalam belanjawan untuk golongan muda menunjukkan dakwaan sesetengah pihak bahawa kerajaan tidak ambil peduli suara orang muda terbukti tidak benar.

"Belanjawan yang dbentangkan memperlihatkan keprihatinan dan suara generasi muda diambil kira oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak," katanya kepada pemberita selepas menghadiri pelancaran program 'BN Pilihan Orang Muda' peringkat negeri Pulau Pinang, di sini hari ini.

Comments