Recommended Links

TERKINI : KES KHALWAT BADRUL AMIN - ISTERI MINTA CERAI...


Wanita yang dikaitkan dalam kes khalwat dengan Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Parti Keadilan Rakyat (PKR), Dr. Badrulamin Bahron telah mengemukakan permohonan cerai di Mahkamah Rendah Syariah Rompin pada pertengahan Januari lalu.
Difahamkan, alasan permohonan cerai yang dinyatakan oleh wanita berusia twenty-eight tahun itu adalah kerana sudah tidak mempunyai persefahaman dengan suaminya.

Menurut jurucakap mahkamah, sebutan pertama kes berkenaan telah dilakukan di hadapan Hakim Syarie, Abu Kassim Pilus di dalam kamarnya Isnin lalu sebelum wanita itu memberi keterangan di Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP), Kuantan berhubung kes khalwat dengan pemimpin PKR berkenaan.

''Permohonan dilakukan mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam Negeri Pahang Darul Makmur," kata jurucakap itu ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

**Ada sumber yang mengatakan kebahagian rumah tangga wanita tersebut retak selepas dia bertemu dengan Ustaz badrul Amin..sejauh mana kebenaran perkara ini EP tak pasti tetapi apa yang meragukan EP ialah kenapa wanita tersebut boleh mencari ustaz kesayangan Anwar itu dikala jam 2.30 pagi jika mereka tak aa apa apa hubungan...semestinya jika kita mempunyai masalah pada waktu ini (2.30 pagi) kita akan hubungi orang yang pale rapat dengan kita..betul tak..Adakah Ustaz Badrul Amin adalah individu pale rapat dengan wanita itu pada ketika itu??

Comments