Recommended Links

HOT : CINA DAP KURANG AJAR BALING..BALING KERUSI SEMASA PERGADUHAN??


EP agak pelik kenapa wartawan akhbar cina yang kononnya didakwa dipukul boleh menjadi benteng kepada Lim Guan Eng..Adakah mereka ini datang ke Padang kota untuk membuat liputan atau menyertai perhimpunan haram tersebut dan menjaga keselamatan Guan Eng...

Semasa pergaduhan berlaku EP tak nampak joke wartawan yang kononnya dipukul sehingga cedera itu memengang buku atau kamera...siap pakai baju hijau lagi..Jadi tak perlulah kecoh-kecoh kata wartawan kena pukul..sebabnya wartawan tersebut tak bertugas pun...

Wartawan akhbar harian Cina, Kwong Wah Jit Poh - Adam Chew, twenty-nine - yang dibelasah semasa membuat liputan Himpunan Hijau 2.0 di Sudut Pidato, Padang Kota, Esplanade, Pulau Pinang, semalam, terpaksa memerlukan lapan jahitan akibat kecederaan di tangannya itu.

Seorang lagi petugas Kwong Wah - Lee Hong Chun, 25, pula dilaporkan dipukul dengan topi keledar semasa bertugas. Beliau hanya mengalami kecederaan kecil dengan kesan lebam di kepalanya.

Chew (kanan), bagaimanapun, terpaksa mendapatkan rawatan perubatan di wad kecemasan Hospital Pulau Pinang pada kira-kira jam 8 malam selepas perhimpunan yang diadakan di Sudut Pidato, Padang Kota, Esplanade itu disuraikan oleh pihak polis selepas diganggu oleh kira-kira 50 orang, termasuk pemimpin tempatan dari Pemuda Umno dan kumpulan pendesak Melayu, PERKASA.
Cuba tengok video dibawah..minit 1:31..kurang ajar tak cina ni...duduk di belakang kemudiannya baling kerusi ke arah budak melayu.. Inilah budaya kurang ajar yang diajar oleh Lim Guan Eng kepada cina-cina DAP di Pulau Pinang..


Comments