Recommended Links

"PAPA NI MENYUSAHKAN ORANG JE" - KATA NURUL IZZAH!!!


Dah terang lagi nak bersuluh. Hakikat cabaran yang dihadapi oleh PKR serta rakan dalam Pakatan Pembangkang tu hari ini adalah salah Si Ketua Penipu tu.

Dia la yang menjadi punca kepada semua masalah - masalah dalam Pakatan tersebut. Dengan isu dignified dia, dengan isu - isu yang dia tak tunaikan dulu.

Sekarang, anak dia sendiri turut mengakui bahawa Papa dia tu telah menyusahkan orang. Baik sekarang mahu joke ketika Papa dia menjadi Timbalan Perdana Menteri.

Masa ada kuasa dulu, habis semua benda dia lupa. Sekarang ni la baru nak sibuk - sibuk bangkitkan isu itu dan ini. Dulu kenapa tak nak buat?

Dah jelas bahawa Si Ketua Penipu tu memang tak reti buat kerja. Yang dia tau, menipu rakyat je kerjanya. Suruh buat kerja, dia tak reti. Sama la macam Si Nurul Izzah tu. Satu sen joke tak de guna!!! Lagi nak cakap dia bagus. Ceh!!! Pigidah!!!
Bagi mereka yang lahir di bawah zaman Mahathir-Anwar; pasti maklum bahawa Anwar bukanlah seorang HIGH PERFORMANCE MINISTER. Tidak. Dia High Performance dalam bidang lain. Dalam bidang yang tidak memerlukan kebijaksanaan akal dan pemikiran.
Nurul Izzah mengakui bahawa Pakatan Rakyat terpaksa membawa sama BEBAN POLITIK kerana Anwar yang tidak perform semasa dalam kerajaan. Ini adalah fakta yang disampaikan sendiri oleh Izzah di dalam wacana tersebut.
Apa yang Anwar buat?
Banyak benda menyaksikan Anwar tidak melaksanakan amanah sebagai Timbalan Perdana Menteri/Menteri Kewangan seperti yang selalu diungkap ole! h Anwar di dalam ceramah dan sebagainya.
Agaknya, Nurul Izzah sempat membaca buku Notes to the Prime Minister karangan TS Nor Yakcop yang secara jelas mengatakan Anwar tidak kompeten dan salah menasihati Perdana Menteri dalam banyak perkara. Jangan kita lupa, TS Nor diarah oleh Jabatan Perdana Menteri untuk terbang ke Buenos Aires, Argentina bagi menerangkan kepada Tun Mahathir mengenai kesilapan Anwar yang terlalu menjadi hamba kepada Washinton Consensus.
Bagus dan amat bijak buat Izzah mengakui perkara yang begini. Tidak guna Izzah mempertahan Anwar yang diakui sebagai pengkhianat Negara kerana tunduk kepada desakan IMF dalam mengurus krisis ekonomi. Izzah pasti boleh pergi jauh jika sanggup keluar daripada BAYANG Anwar yang buruk dan gelap. - Sumber, klik kat sini.

Comments