Recommended Links

HOT NEWS !!! 2 JUTA DI JANGKA AKAN HADIR KE HIMPUNAN JUTAAN BELIA !!!


Sejumlah dua juta belia disasar mengunjungi Himpunan Jutaan Belia sempena sambutan Hari Belia Negara 2012 (HBN 2012) yang berlangsung di sini selama lima hari mulai twenty-three Mei depan.

Kementerian Belia dan Sukan dalam satu kenyataan menyebut sebanyak 500 acara disediakan dalam 28 segmen,termasuk memaparkan penglibatan belia dalam bidang sukan dan rekreasi, seni budaya, kemahiran dan kepimpinan, teknologi maklumat dan keusahawanan, kerohanian dan jati diri serta penerokaan bidang baharu.

Di sini,belia juga berpeluang untuk mencari pekerjaan dan mengembangkan bidang kerjaya masing-masing, katanya.

Menurut kenyataan itu, penyertaan golongan berkenaan di peringkat antarabangsa turut diperluas bagi module kali ini, dan belia dari Korea Selatan,Jepun,negara Komanwel serta Middle East telah menyatakan persetujuan untuk turut serta dalam pelbagai acara.

Selain itu,Jabatan Belia dan Sukan negeri serta Majlis Belia diberi peluang mempamerkan keunikan kreativiti belia negeri masing-masing sepanjang module tersebut.Peluang masih dibuka kepada semua belia sama ada secara individu,kumpulan atau kelab serta sektor korporat bagi menyertai module itu.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi sekretariat di talian 03-8871 3629/3632/3285/3707 atau faksimili 03-8888 8725.

Comments