Recommended Links

BESAR BETUL KUASA JINGGAY 13 NI YE???


Fuh!!! Hebat betul kuasa yang dimiliki oleh 'Anjing - Anjing' Pakatan Pembangkang ni ye? Sampai Yang DiPertuan Agong joke boleh diarah - arahkannya sesuka hati.

Apa, dia ingat YDP Agong tu nak ikut ke cakap diorang? Sedangkan Si Ketua Penipu tu joke diorang tak boleh nak arah - arah, inikan pulak YDP Agong.

KALAU betul diorang ada kuasa nak arah - arahkan orang ikut suka hati, baik diorang suruh Si Ketua Penipu tu bersumpah sebelum 9 Januari nanti.

Suruh dia bersumpah Mubahalah dengan menjunjung Al - Qur'an dan dengan nama Allah S.W.T menyatakan yang dia tak meliwat Si Mohd Saiful tu.

Itu lagi berfaedah daripada diorang nak suruh YDP Agong buat benda yang bukan - bukan!!! Sekurang - kurangnya semua orang boleh tau sama ada Si Ketua Penipu tu berani atau tidak!!!
Gerakan anti-rasuah Parti Keadilan Rakyat (PKR), Jingga thirteen hari ini akan meminta Yang di-Pertuan Agong memecat Datuk Seri Jamil Khir Baharom dari pentadbiran negara sekiranya menteri yang bertanggungjawab dalam hal ehwal Islam itu tidak meminta maaf berhubung dakwaan penyalahgunaan wang zakat.
Setiausaha Jingga thirteen Saifuddin Shafi Muhammad memberitahu wartawan bahawa selaku ketua agama negara, Yang di-Pertuan Agong mempunyai kuasa untuk memecat menteri di Jabatan Perdana Menteri itu yang menggunakan RM63,650 untuk membiayai kos guaman.
Jika beliau (Jamil Khir,gambar) tidak meminta maaf dalam 48 jam, kami akan menghantar memo kepada Agong selak! u ketua agama untuk mempertahankan Islam, katanya sebelum memfailkan satu laporan terhadap Jamil Khir di Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia Selangor di sini.
Dakwaan penyalahgunaan wang zakat didedahkan bekas pegawai kanan polis Datuk Mat Zain Ibrahim awal minggu ini.
Bekas pegawai siasatan jenayah Kuala Lumour mendakwa Jamil Khir dan dua pegawai Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) menggunakan wang zakat untuk membiayai kos guaman tahun lalu seperti yang disahkan dalam Laporan Ketua Audit Negara.
Menurut laporan itu, Jamil Khir, Setiausaha MAIWP Datuk Che Mat Che Ali dan ketua pendakwa MAIWP Shamsudin Hussain telah menggunakan RM63,650 dari wang zakat untuk membiayai kos guaman dalam menghadapi kes permohonan qazaf Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Laporan itu juga mengesahkan wang itu telah dibayar balik selepas agensi itu memperoleh RM70,000 pada June tahun lalu.
PKR memberikan tekanan ke atas Jamil Khir, berulang kali meminta perkara itu diperjelaskan.
Semalam MAIWP berkata peruntukan khas telah disediakan untuk membiayai kos guaman.

Comments